GÜL KADAYIF
Malzemeler:
200 Gr Margarin
2 Adet Yufka
250 Gr Tel Kadayif
150 Gr Iri Dövülmüs Ceviz
Tarçin
Serbeti Için:
4 Su Bardağı Seker
3 Su Bardağı Su
1/4 Limon
Süslemek Için:
Antep Fistigi
Hazirlanişi:
Ilk Yufkayi Düz Ve Sert Bir Zemine Serelim. Eritilmis Margarinin Yari-sini
Kasik Ucu Ile Yufkaya Sürelim.firça Yardimiyla Yagi Yufkanin Her Tarafina
Dagitalim. Tel Kadayifin Yarisini Yufkanin Üzerine Esit Miktarda Yayalim.
Üzerine Tarçin Serpelim. Iri Dövülmüs Cevizin Yarisini Kadayifin Üzerine
Yayalim.
Yufkayi Sikica Rulo Haline Getirelim. Ruloyu Keskin Bir Biçak Yardimiyla 2
Parmak Eninde Keserek, Yuvarlak Parçalar Elde Edelim.
Yuvarlak Parçalari Hafifçe Yaglanmis Firin Tepsisine Yatik Olarak Dizelim.
Orta Isili Firinda Kadayif Sarmalarini Alti Üstü Hafifçe Kitirlasip, Kizarana Dek
Pisirelim.
Kadayif Sarmalarinin Kizarmasini Beklerken Bu Arada Bir Tencereye Sekeri,
Suyu Ve Limonu Ilave Ederek, Kaynatalim. Kaynadiktan Sonra Serbeti
Atesten Alarak Sogutalim. Kadayif Sarmalar Kizardiginda Firindan Çikarip
Ilitalim. Ilik Serbeti Sarmalarin Üzerine Dökelim. Serbeti Emen Tatlilari
Servis Tabagina Alip, Dövülmüs Antep Fistiklari Serpistirerek Servis Yapalim.
(bir Parmaginizi Serbete Degdirip, Serbetsiz Parmaginizi Serbetliyle
Birlestirdiginizde Yapisacak Gibi Oluyorsa Kivama Gelmis Demektir.)
Bu Asamadan Sonra Atesin Altini Kisarak Kadayifi Firindan Alana Kadar Kisik
Ateste Bekletin. Bu, Sekerin Donmasini Önler.
Firindan Aldiginiz Kadayifin Üzerine Hazirlamis Oldugunuz Serbeti Esit
Sekilde Dökün. Oda Sicakliginda Sogumaya Birakin. Soguduktan Sonra
Isteginize Göre Kare Veya Dikdörtgen Seklinde Keserek Servise
Sunabilirsiniz.
Isteyenler Rendelenmis Ince Fistiktan Üzerine Süs Yapabilirler.
Not: Serbet Kaynatilirken Bir Küçük Limon Ilave Edilir. Bu, Tatlimizin
Sekerlenmesini Önler.
0 yorum: