KÜRDAN TATLI
Malzemeler:
1 Adet Yufka
1 Paket Kürdan
1 Bardak Sivi Yag
1 Su Bardağı Seker
1 Su Bardağı Su
Çeyrek Limon (suyu)
Hazirlanişi:
Sekeri Ve Suyu Kaynatin. Serbet Kivamini Alinca Içine Limon Suyunu Ilave
Edin. Bir Dakika Daha Kaynatin. Atesten Alip Vanilyayi Ilave Edin.
Sogumaya Birakin.
Bir Yufkayi Ortadan Ikiye Bölün. Yuvarlak Tarafindan Baslayarak Gevsekçe
Rulo Halinda Sarin. 3 Cm Genisligindekesin. Her Bir Ruloya Birer Kürdan
Batirin. Kizdirilmis Çiçek Yaginda Kizartin.
Hemen Iyice Sogutulmus Serbete Atin. 3-5 Dakika Beklettikten Sonra Servis
Tabagina Alip Servise Sunun.
Not : Serbetin Soguk Olmasi Tatlinin Çitir Olmasini Saglar. Yufkanin Gevsek
Sarilmasi Tatlinin Hamur Olmasini Engeller.
0 yorum: