KURDELA TATLISI
Malzemeler:
2 Yumurta
1 Çay Fincani Süt
1 Çay Fincani Nisasta
5 Çay Fincani Un
1 Çorba Kaşığı Siviyag
1 Çorba Kaşığı Sirke
100 Gr Çekilmis Antepfistigi
2 Su Bardağı Siviyag
1 Tutam Tuz
Serbet Için
2.5 Su Bardağı Tozseker
2 Su Bardağı Su
2 Damla Limon Suyu
Hazirlanişi:
Unun Ortasini Havuz Gibi Açarak, Süt, Yumurta, Yag, Tuz Ve Sirkeyi Ekleyip
Sert Olmayan Bir Hamur Yogurun. Hazirladiginiz Hamuru 10 Dakika
Dinlendirdikten Sonra Bes Parçaya Bölün.
Her Parçayi Hafifçe Yassilatarak Üzerine Nisasta Serpin. Yufka Inceliginde
Açin. Hamura Kare Sekli Vermek Için Çevresindeki Fazlaliklari Kesin.
Kare Seklindeki Hamuru Büzün. Esit Araliklarla, Istediginiz Büyüklükte,
Fiyonk Sekline Gelecek Biçimde Ortalarindan Sikin Ve Kesin. Fiyonk
Seklindeki Hamurlari Kizgin Yagda Kizartin. Peçete Serilmis Tabagina Alin.
Diger Tarafta Seker Ve Su Ile Serbeti Kaynatin. Limon Suyunu Ilave Edin.
Soguduktan Sonra Kizaran Hamurlari Serbete Batirin. Antepfistigina Bulayip
Servis Yapin.
0 yorum: