GÜLLAÇ KIZARTMASI
Malzemeler:
1 paket güllaç
4 su bardağı süt
1/2 kg seker
2 su bardağı çekilmis ceviz
4 yumurta
3 su bardağı seker
3,5 bardak su
Hazırlanışı:
Sütü bir tencereye bosaltin. içine yarim kg sekeri koyarak, seker
Eriyinceye kadar kaynatin. sütü bir kenarda ilimaya birakin. daha sonra
Güllaç yapraklarini teker teker sekerli sütte islatin. islatilmis güllaç
Yapraklarini ikiye ya da dörde bölün. genis kisimlarina ceviz dökerek,
Sigara böregi seklinde sarin. yayvan bir kapta dört yumurtayi çirpin.
Güllaçlari yumurtaya batirarak kizgin sıvı yagda kizartin. üç bardak seker
Ve üç bardak su ile tatlinin surubunu hazirlayin. içine ½ limon suyu sikin.
Serbeti soguttuktan sonra sicak kizarmis güllaçlari içine atin. surubunu
Çekince servis yapın.
0 yorum: