GÜLLAÇ

















Malzemeler:

6 yaprak güllaç
200 gr. ceviziçi
1/2 kg. toz seker
1 kg. süt
Meyve sekerlemesi ve hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Büyük ve yayvan bir tepsiye sütün yarisini koyarak el yakacak sicakliga
Kadar isitin. ceviziçini fazla ufaltmadan dövüp, hazirlayin. güllaç
Yapraginin bir tanesini ortadan ikiye bölün. bu yarim güllaci tekrar ikiye
Katlayarak sicak sütün içine batirip yumusamasini saglayin. sütten
Çikararak tabaga alin. ikiye katlanmis ama çeyrek güllaç görünümündeki
Yapragin genis tarafina dövülmüs cevizden iki kasik koyup sigara böregi
Gibi ama daha kalinca sarin. hepsini ayni sekilde sararak cam tepsiye
Dizin. kalan sütü kaynatip sekerini koyun. damak tadiniza göre sekerini
Azaltip, artirabilirsiniz. seker sütün içinde eriyince sicak sütü güllaç
Tepsisine yavas yavas dökün. üzerine bir kapak kapatip sütü iyice
Çekmesini bekleyin. sütü çektikçe yenisüt ilave edin. güllaçlar iyice sütlü
Olmali. üzerine istege göre meyva sekerlemesi ya da hindistan cevizi tozu
Ile süslenebilir. hindistan cevizi beyaz güllacin üzerinde pek belli olmasa
Da çok hos bir koku ve tad saglar. sütünü iyice çekip, doyma noktasina
Gelen güllaç tepsisini buzdolabina koyun. soguduktan sonra tabaklara
Alarak servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.