HAMURLU ELMA TATLISI
Malzemeler:
10 Adet Mayhoşelma ( Orta Büyüklükte)
1,5 Su Bardağı tozşeker
Altlık Hamuru Için:
3 Su Bardağı un
150 Gr Margarin
1 Bütün Yumurta
1 Yumurta Sarısı
1 Çay Kaşığı vanilya
1 TatlıKaşığı limon Kabuğu Rendesi
Hazirlanişi:
Elmaların Iki Tarafından Birer Parça Kesin. Oyacakla Çekirdek Kısmını
Çıkartıp Kabuklarınısoyun. Bir Fırın Tepsisine Aralıklıolarak Sıralayın.
Margarini, Unun Ortasına Bıçakla Kıyın. Ortasına 1 Bütün Yumurta Sarısı,
Pudraşeker, Vanilya Ve Limon Kabuğu Koyup Biraz Yoğurarak Hamur Haline
Getirin Ve Yarım Saat Dinlendirin.
Elmaların Alt Kısmına Birer Parça Hamur Tıkayın. İçlerine De Birer Kaşık
Tozşeker Doldurun. Kalan Hamuru, 3 Mm Incelikte Açıp 7-8 Cm Çapında
Yuvarlak Bir Kalıpla Kesin. Hamurlarıelmaların Tepesine Koyup Sıkıştırın.
Kalan Hamurdan Yapraklar Kesip Üzerine Üçer Yaprak Yerleştirin. Bir
Bıçakla Yaprağın Damarlarınıçizin; Portakal Kabuğundan Ince Kesilmişbir
Sapıarasına Koyun, Üzerine Sulandırılmışyumurta Sürün.
Hafif ısılıfırında Hamur Pembeleşinceye Dek Pişirin. Kalan Şekerle Orta
Koyulukta Bir Şurup Hazırlayıp Elmaların Üzerine Gezdirin Ve Servis Yapın
0 yorum: