SUPANGLE
Malzemeler:
5 Yumurta
1 Su Bardağı tepeleme Pudraşeker
3/4 Su Bardağı un
Yarım Su Bardağı nişasta
Limon Kabuğu Rendesi
1 Çay Kaşığı vanilya
Kreması;
1 Tepeleme Su Bardağı tozşeker
2 Yemek Kaşığı dolusu Un
1 Yumurta
2,5 Su Bardağı su
100 Gr Sütsüz Çikolata Veya
2-3 Yemek Kaşığı kakao
1/2 Paket Şekerli Vanilya
1 Kahve Fincanılikör Ya Da Rom
Süslemek Için:
1 Su Bardağı krem Şantiy
Hazirlanişi:
Yumurtaların Akını, Sarısınıözenle Ayırın. Yumurta Sarılarına Pudraşekeri
Katıp Telle Karıştırarak Krema Haline Getirin.
Yumurta Aklarına Bir Fiske Tuz Koyun Ve Mikserle Karıştırıp Katılaştırın. Un,
Nişasta Ve Aklarıyumurta Sarısına Azar Azar Katarken, Bir Tahta Kaşıkla Da
Hafifçe Karıştırın.
Fırın Tepsisine Önce Bir Kağıt Yayın. Yukarıdaki Karışımıkrema Torbasıyla
Yarım Limon Büyüklüğünde Sıkarak Ya Da Kaşıkla Iki Parmak Arayla
Bölüştürün. Orta Hararetli Fırında Açık Pembe Renkte Pişirin.
Pandispanyalarıkağıttan Çıkarıp Aralarına Biraz Krem Şaniy Sürerek Ikişer
Ikişer Bir Tabağa Yerleştirin. Üzerlerine Daha Önce Hazırladığınız Kremayı
Dökün. Kalan Krem Şantiy Ve Şekerlemeyle Süsleyin.
Kremanın Yapılışı:
Bir Tencereye Tozşeker, Un, Yumurta, Rendelenmişçikolata Veya Kakao,
Vanilya Koyup Karıştırın. 2,5 Su Bardağı su Ekleyin Ve Telle Karıştırarak
Pişirin. Ateşten Alınca Likör Veya Rom Katın.
0 yorum: