HAVUÇLU KEK
Malzemeler:
3 Adet Yumurta
1 Normal Su Bardağı Şeker
¾ Su Bardağı ayçiçek Yağı
2 Su Bardağı rendelenmişhavuç
2 Su Bardağı buğday Unu
½ Paker Vanilya
2 Çay Kaşığı tarçın
1 Çay Kaşığı karbonat
Üstü Için: 1 Kahve Fincanıpudraşeker
Hazırlanışı:
Yumurtayı Şekerle Koyulaşıncaya Kadar Çırpın. Elenmişun, Vanilyaa,
Tarçın, Karbonat Katın. Tahta Kaşıkla Altüst Ederek Yağve Havucu Da
Koyup Karıştırın.
Yağlanmışbir Kek Kalıbına Boşaltın. Orta ısılıfırında 50 Dakika Pişirin. Keki
Kalıptan Çıkartıp Bir Servis Tabağına Alın, Üzerine Pudraşeker Eleyip Servis
Yapın.
Not: Havuçlu Keke Dileyen 1 Avuç Kıyılmışceviz Katabilir
0 yorum: