HOLLANDA BİSKÜVİSİ
Malzemeler:
1.5 Su Bardağı un
175 Gr. Tereyağı
1 Adet Yumurtanın Akı
1 Su Bardağı pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı toz Şeker
Hazırlanışı:
Unu Eleyin. Ortasınıçukur Şeklinde Açın. Oda Sıcaklığındaki Tereyağını,
Pudra Şekerini, Yumurtanın Akını, Vanilyayıve Yarım Paket Kabartma
Tozunu Ilave Edin. İyice Karıştırdıktan Sonra Bir Hamur Elde Edene Dek
Yoğurun.
Hamuru Üç Eşit Parçaya Ayırın. Bu Parçalarıuzun Bir Rulo Şeklinde
Yuvarlayın. Toz Şekeri Dikdörtgen Şeklindeki Bir Tepsiye Yayın. Hamur
Rulolarını Şekerle Yuvarlayın.
Keskin Bir Bıçakla Verevine 2 Cm Genişliğinde Kesin. Çok Hafif Yağlanmış
Tepsiye Dizin. Orta Hararetli Bir Fırında 15 Dakika Pişirin.
'>Sade Hamur Malzemeler:inden Un,su,yumurta,sirke,tuz Ve 3 Çorba Kaşığı
Margarini Karıştırıp Yoğurun.hazırladığınız Hamuru 15
Dk.dinlendirin.dinlenen Hamuru Tezgah Üzerine Yayın.6 Çorba Kaşığı
Margarini Üzerine Yayarak Hamuru Ikiye Katlayın.hamuru Dikdörtgen Açın
Ve Beşe Katlayın.bu Işlemi Bir Kez Daha Tekrar Edin.hamuru Beşe
Katlanmışolarak 30 Dk Dinlendirin.
Hindistancevizli Hamur Için;margarin,pudra Şekeri,vanilya,un Ve
Hindistancevizini Karıştırıp Yoğurun.İç Malzemesi Için
Hindistancevizi,şeker,yumurta Akıve Teryağınıkısık Ateşte Şeker Eriyinceye
Kadar Karıştırın.karışıma Sirke Ve Tuzu Da Ekleyerek 2 Dk. Daha
Karıştırın.hazırladığınız Sade Hamuru Tezgahın Üstüne Açıp,hindistancevizli
Hamuru Üzerine Yayın.
Hamuru Ikiye Katlayın.dikdörtgen Açarak Beşe Katlayıp Yarım Santim
Kalınlığında Açın.İç Malzemesini Açtığınız Hamurun Üzerine Yayın.hamuru
Dikdörtgen Veya Yuvarlak Keserek 180 Derecede 10 Dk.pişirin.pişirdiğiniz
Kurabiyeleri Hindistancevizi Ile Süsleyerek Servise Sunun.
0 yorum: