İNCİR MARMELATLI ÇÖREK
Malzemeler:
5 Su Bardağı un
1 Su Bardağı Şeker
100 Gr. Margarin
1 Su Bardağı süt
2 Adet Yumurta
30 Gr. Yaşmaya
1 Tutam Tuz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
20 Adet İncir Reçeli Tanesi
Üzerine : Margarin Ve Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Mayayısıcak Süt Ile Eritin. Bir Süre Kabarmasınıbekleyin. Unu, Şekeri,
Margarini, Yumurtaları, Tuzu Ve Içinde Maya Erittiğiniz Sütü Karıştırın.
Limon Kabuğu Rendesini De Ekleyin. Gerekirse 1-2 Çorba Kaşığı un Daha
Ekleyin. Hamuru Yoğurduktan Sonra Üzerine Bir Kapak Kapatıp
Mayalanmasınıbekleyin.
2 Kat Kabaran Hamurdan Parçalar Koparın. Yuvarlayıp Içlerine Birer Incir
Reçeli Tanesi Koyun. Hamuru Açık Yeri Kalmayacak Şekilde Kapatın.
Yağlanmışfırın Tepsisine Sıralayın. Herbirinin Üzerine Bir Parça Margarin
Koyun. 200 Dereceli Fırında Pembeleşene Dek Pişirin. Üzerine Pudra Şekeri
Serperek Servis Yapın.
Ve Beşe Katlayın.bu Işlemi Bir Kez Daha Tekrar Edin.hamuru Beşe
Katlanmışolarak 30 Dk Dinlendirin.
Hindistancevizli Hamur Için;margarin,pudra Şekeri,vanilya,un Ve
Hindistancevizini Karıştırıp Yoğurun.İç Malzemesi Için
Hindistancevizi,şeker,yumurta Akıve Teryağınıkısık Ateşte Şeker Eriyinceye
Kadar Karıştırın.karışıma Sirke Ve Tuzu Da Ekleyerek 2 Dk. Daha
Karıştırın.hazırladığınız Sade Hamuru Tezgahın Üstüne Açıp,hindistancevizli
Hamuru Üzerine Yayın.
Hamuru Ikiye Katlayın.dikdörtgen Açarak Beşe Katlayıp Yarım Santim
Kalınlığında Açın.İç Malzemesini Açtığınız Hamurun Üzerine Yayın.hamuru
Dikdörtgen Veya Yuvarlak Keserek 180 Derecede 10 Dk.pişirin.pişirdiğiniz
Kurabiyeleri Hindistancevizi Ile Süsleyerek Servise Sunun.
0 yorum: