KAÇAMAK



Malzemeler:

Yarım Kg Mısır Unu
8 Bardak Su
Yarım Çay Bardağı sıvıyağ(suyuna Katılır)
2 TatlıKaşığı tuz (suyuna Katılır)
1 Çorba Kaşığı salça
100 Gr Tereyağı
100 Gr Beyaz Peynir
Yeterince Pul Biber
1 Çay Bardağı pekmez (ikinci Versiyonda)

Hazırlanışı:

Önce 8 Su Bardağı suyu Tencerede Kaynayıncaya Kadar ısıtın. Kaynamaya
Başlayınca Suyun Ortasına Gelecek Şekilde Mısır Ununu Dağıtmadan Dökün.
Kaşıkla Karışımın 5-6 Yerinden Delikler Açıp Hava Almasınısağlayın. 10
Dakika Kadar Pişirip Karıştırarak Helva Kıvamına Gelince Kaşık Kaşık Servis
Yapılacak Tabağa Aktarın.
Aktarma Işlemini Tamamladıktan Sonra Üzerine Tereyağlısalça Döküp,
Peynir Ve Pul Biberden Katıp Sıcak Servis Yapın. Özellikle Çayla Birlikte
Kahvaltılarda Yenilen Kaçamağı, Pekmezli Yemek De Mümkün. Bunun Için
Yalnızca, Tabağa Konan Kaçamağın Üzerine Sade Tereyağıgezdirip Üzerine
Pekmez Katmak Yeterli...

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.