ÖRGÜLÜ ÇÖREK



Malzemeler:

2 Su Bardağı un
250 Gr. Rendelenmişkaşar Peyniri
160 Gr. Margarin Veya Tereyağı
1 TatlıKaşığı tuz
1 Çay Kaşığı pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı kırmızıtoz Biber
Üzerine
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Hazırlanışı:

Unu Hamur Yoğurma Kabına Alın. Ortasınıhavuz Şeklinde Açın.
Rendelenmişkaşar Peynirini, Margarin Veya Tereyağını, Tuzu Pudra
Şekerini Ve Kırmızıtoz Biberi Ekleyin. Kulak Memesi Yumuşaklığında Bir
Hamur Elde Edene Dek Yoğurun.
Avucunuzun Büyüklüğünde Yuvarlaklar Yapın. Bu Yuvarlakların Her Birini
20 Cm Uzunluğunda, Bir Kalem Kalınlığında Çubuk Olacak Şekilde Hazırlayın.
Çubukları3 Eşit Parçaya Ayırın. Bu Üç Parçanın Bir Tarafınıbirleştirin.
Açıkta Kalan Uçlarınıörün. Açılmamasıiçin Uçlarınıbirleştirin. Üzerlerine
Yumurtanın Sarısınısürün. Çörekotu Serpin. Önceden ısıtılmışorta ısılı
Fırında Üzerleri Kızarana Dek Pişirin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.