HUMUS
Malzemeler:
1/2 su bardağı tahin
1/2 tatli kasigi kimyon
1/2 tatli kasigi sumak
1 3/4 su bardağı nohut
1 tatli kasigi kirmizi biber
1/6 demet maydanoz
2 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi limon suyu
2/3 su bardağı zeytinyagi
3 dis sarmisak
Hazırlanışı:
Nohutu yikayin, 2 su bardağı su ile bir gün önceden islatin, bir su bardağı
Su daha ekleyip, basinçli tencerede, iyice yumusayana degin, yaklasik 1
Saat pisirin, pisirme suyundan çikarip, ezerek tel süzgeçten geçirin.
Sarmisagi soyup yikayin, ezin, 1/2 subardağı zeytinyagi, tahin, limon
Suyu, tuz ve 1/2 tatli kasigi kirmizi biberle birlikte nohuta ekleyin, pisirme
Suyundan ½ çay bardağı koyun, karistirin, servis tabagina alin. maydanozu
Yikayin, ayiklayin, yapraklariyla ezmeyi süsleyin, aralarina sumak ve
Kimyon serpin. kalan yagi tavada isitin, kalan kirmizi biberi ekleyin, bir iki
Kez karistirin, ocagi kapatin, ezmenin üzerine gezdirin.
0 yorum: