HUMUS



Malzemeler:

1/2 su bardağı  tahin
1/2 tatli kasigi kimyon
1/2 tatli kasigi sumak
1 3/4 su bardağı  nohut
1 tatli kasigi kirmizi biber
1/6 demet maydanoz
2 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi limon suyu
2/3 su bardağı  zeytinyagi
3 dis sarmisak

Hazırlanışı:

Nohutu yikayin, 2 su bardağı  su ile bir gün önceden islatin, bir su bardağı 
Su daha ekleyip, basinçli tencerede, iyice yumusayana degin, yaklasik 1
Saat pisirin, pisirme suyundan çikarip, ezerek tel süzgeçten geçirin.
Sarmisagi soyup yikayin, ezin, 1/2 subardağı  zeytinyagi, tahin, limon
Suyu, tuz ve 1/2 tatli kasigi kirmizi biberle birlikte nohuta ekleyin, pisirme
Suyundan ½ çay bardağı  koyun, karistirin, servis tabagina alin. maydanozu
Yikayin, ayiklayin, yapraklariyla ezmeyi süsleyin, aralarina sumak ve
Kimyon serpin. kalan yagi tavada isitin, kalan kirmizi biberi ekleyin, bir iki
Kez karistirin, ocagi kapatin, ezmenin üzerine gezdirin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.