HAVUÇ BORANİ
Malzemeler:
500 gram orta boy havuç
6-7 dis sarmisak
1 yemek kasig pirinç
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 çay kasigi toz seker
2 yemek kasigi limon suyu
Hazırlanışı:
Havuçlari yikayin, kaziyin, yarim santim kalinliginda yuvarlaklar halinde
Dograyin. sarmisaklarin kabuklarini soyun, bütün birakin. pirinci yikayin,
Süzün. kapakli yayvan bir kaba 2 kasik zeytinyagini koyun, kizdirin,
Havuçlari ve sarmisaklari ekleyin, tahta kasikla devamli çevirerek fazla
Kuvvetli olmayan bir ateste bes dakika kadar kavurun, sonunda toz
Sekerini serpin, karıştırın, havuçlarinüzerini örtecek kadar sicak su, limon
Suyu ve tuzu ekleyin, 2-3 dakika kaynatin. pirinci katin, karistirin, atesi
Kisarak havuçlar yumusayip pirinçler sisene kadar arada bir karistirarak
Pisirin, suyu eksilirse sicak su ilave edin. atesi söndürünce kalan iki kasik
Zeytinyagini gezdirin ve sogumaya birakin.
0 yorum: