HURMALI BAKLAVA
Malzemeler:
5 Adet Milföy Hamuru,
250 Gr. Hurma,
100 Gr. Ceviz,
2 Su Bardağı toz Şeker,
1,5 Su Bardağı su,
Hazirlanişi:
Milföy Hamurlarını4 Eşit Kare Parçaya Bölün. Hurmaların Çekirdeklerini
Çıkarıp, Cevizle Birlikte Robotta Çekin. Her Milföy Parçasının Üzerine Birer
TatlıKaşığı hurmalıiç Koyup, Bohça Şeklinde Kapatın. Üzerine Yumurta
Sarısısürüp, 180°c Fırında Kızartın. Toz Şekerle Suyu Kaynatıp Şurup
Hazırlayın. Soğutun. Fırından Çıkan Tatlının Üzerine Döküp Soğuyunca Servis
Yapın.
0 yorum: