KADAYIF DOLMASI
Malzemeler:
500 Gr. Tel Kadayif
250 Gr. Ceviz Içi
100 Gr. Tereyag
3 Adet Yumurta Beyazi
1 Lt. Siviyag
100 Gr. Kaymak
20 Gr. Yesil Fistik
Surubu:
1 Kg. Tozseker
750 Gr. Su
1/2 Adet Limon Suyu (birlikte Kaynatilip, Sogutulur)
Hazirlanişi:
Tel Kadayif Ince Ince Açilir. Çekilmis Ceviz Içi, Kadayiflara Serpilir. Üzerine
Eritilmis Tereyag Dökülüp, Karistirilir. Kadayiflar Yuvarlanip, Yumurta
Beyaziyla Yapistirilir. Ocakta Hafif Isinan Siviyagda Kizartilir. Kizaran
Kadayiflar, Soguk Suruba Atilip, Surubuçekince Kaymak Ve Üzerine Yesil
Fistik Dökülerek Servis Yapilir.
0 yorum: