KAĞITTA ARMUT TATLISI



Malzemeler:

2 Armut (dikey Olarak Ortadan Kesilmis, Çekirdekleri Çikarilip Ortasi
Temizlenmis)
2 Çorba Kaşığı Esmer Seker (30 Gr.)
1 Çorba Kaşığı Tereyagi (15 Gr.)
4 Adet Çubuk Tarçin (her Biri 5 Cm. Boyunda)
1 Paket Vanilya
10 Gr. Taze Zencefil (2 Çay Kaşığı Kiyilmis) Yoksa 1 Çay Kaşığı Kuru Zencefil
4 Mürdüm Erigi Kurusu (çekirdekleri Çikmis, Ikiye Ayrilmis)
1 1/2 Çorba Kaşığı Siyah Kuru Üzüm (25 Gr.)
1 1/2 Çorba Kaşığı Sari Kuru Üzüm (25 Gr.)
1 1/2 Çorba Kaşığı Kus Üzümü (25 Gr.)
1/2 Portakal Kabugu Rendesi
1 Çorba Kaşığı Pekmez Veya Dut Pekmezi
2 Su Bardagindan Biraz Fazla Elma Suyu (625 Ml.)
1 Çorba Kaşığı Erik Marmeladi
Yagli Kâgit

Hazirlanişi:

Firini 175 °c`de Isitin. Yagli Kâgidi Her Bir Armutu 2 Kere Saracak
Büyüklükte Kesin. Armutlari Yagli Kâgidin Üzerine Oturtun. Üzerlerine
Tereyagini Esit Miktarda Sürün Ve Esmer Sekeri Esit Miktarda Serpin.
Çeyrek Su Bardağı Elma Suyunu Da Armutlarin Üzerine Paylastirin. Yagli
Kâgidi, Armutlara Açilmayacak Sekilde Sarin Ve Firinda 40 Dk. Pisirin.
Armutlar Piserken Kalan Tüm Malzemeyi Birlestirip, Bir Tasim Kaynatin.
Atesin Altini Söndürün Ve Armutlar Pisene Kadar Bu Karisimi Bekletin.
Armutlar Pistikten Sonra Kâgitlarin Üstünü Bir Biçakla Arti Seklinde Keserek
Açin. Beklettiginiz Karisimi Armutlarin Üzerine Dökün Ve Kâgitta Servis
Yapin 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.