KAYISILI EKMEK TATLISI
Malzemeler:
150 Gr. Kuru Kayisi
1/2 Su Bardagina Yakin Seker (100 Gr.)
2 1/2 Su Bardagina Yakin Su (600 Ml.)
8 Dilim Beyaz Tost Ekmegi
Hazirlanişi:
Kuru Kayisi, 2 Çorba Kaşığı Kayisi Marmeladi, Seker Ve Suyu Küçük Bir
Tencerede Kaynatin Ve Hafif Ateste 30 Dk. Pisirin. Tost Ekmeklerinin
Kenarlarini Keserek Tost Makinesinde, Ekmekler Hafif Pembelesene Kadar
Kizartin. Kizarmis Ekmeklerin Tek Yüzlerine Tereyagi Sürün Ve 4 Dilimi, Bir
Kaba Dizerek Firina Atin. Atesten Aldiginiz Kayisilardan 4 Tanesini Süsleme
Için Ayirin. Kalan Kayisilari, Ortadan Ikiye Açilmis Sekilde Firin Kabina
Siraladiginiz Kizarmis Ekmeklerin Üzerlerine Dizin. Hazirlamis Oldugunuz
Surubun Yarisini, Kayisilari Dizdiginizekmeklerin Üzerlerine Yavas Yavas
Dökün. Kayisilarin Üzerine, Kalan 4 Dilim Kizarmis Ekmegi Kapatin Ve Artan
Surubu Da Bu Ekmeklerin Üzerine Yavas Yavas Dökün. Kayisili Ekmek
Tatlisini, Kaymak, Kayisi Ve Nane Yapragi Ile Süsleyip Servis Yapin.
0 yorum: