KAĞITTA TAVUK GÖĞSÜ



Malzemeler:

6 adet tavuk gögsü ( kemigi ve derisi çikarilmis)
2 yemek kasigi limon suyu
3 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
1 bardak tavuk suyu
1/ 2 bardak sek beyaz sarap
1 yumurta sarisi
Tuz-karabiber-
Bir fiske tarçin-
Bir fiske hindistancevizi
150 gr kıyılmış   mantar
1 tatli kasigi kıyılmış   soğan

Hazırlanışı:

Tavuk etlerini limon suyuyla karistirip 15 dakika dinlendirin. orta boy
Tavada 1 kasik yag eritin. tavuk gögüslerini içine atip her iki yüzlerini
Çevirerek sekizer dakika kizartin.
Küçük bir tencerede 1 kasik yagi eritin. un katip tahta kasikla 2 dakika
karıştırın,  atesten alip içine azar azar tavuk suyunu yedirin. tekrar atese
Koyun, kaynamaya baslarken sarabi ve çirpilmis yumurtayi katin; sos kati
Hale gelene dek karistirmaya devam edin. atesten indirin. tuz, karabiber
Ve diger baharatla kıyılmış   mantar ve sogani da kremaya karıştırın, 
Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini
Eritilmis yagla yaglayin. tavuklari yerlestirin ve üzerilerine sosu
Bölüstürün. folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazirlayin. sonra da
Firin tepsisine siralayip 30-40 dakika firinda pisirin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.