KAHVELİ PARFE



Malzemeler:

1 su bardağı ndan biraz fazla sıvı krem santi, süt kremasi
1 su bardağı ndan biraz fazla tam yagli yoğurt
4 çay kasigi nescafe
1 çorba kasigi sicak su
Yarim su bardağı  pudra sekeri
Süslemek için:
1,5 çorba kasigi rendelenmis fistik
8-10 tane kavrulmus badem
1 tutam kuru üzüm

Hazırlanışı:

1 litre hacminde derin ve çukur bir kaseyi hafifçe sıvı yagla yaglayin.
Baska bir kapta sıvı krem santi- süt kremasi ve yogurdu el mikserinin en
Düsük hizinda karıştırın,  nescafe’yi sicak suyla karıştırın,  erimis
Kahve ve pudra sekerini yoğurtlu krema karisimina kasik kullanarak
Yavasça yedirin. karisimi önceden yaglanmis kaseye bosaltin ve katilasana
Dek buzlukta dondurun. donmus parfeyi servis yapmadan 45 dakika önce
Buzluktan buzdolabina geçirin. dahasonra çukur kaseyi düz bir servis
Tabaginin üzerine ters çevirin. parfeyi istediginiz sekilde süsledikten sonra
Buzlukta 15 dakika daha bekletip servis yapın.
Asçinin notu: türk kahvesi ve filtre türü ince çekilmis kahveler
Kullanilmamalidir. tatlinizi düz servis tabagina geçirmekte zorluk
Çekerseniz, kasenizi sicak su dolu bir kabin içine daldirip çikarin. böylece
Parfenin kenarlari eriyip kaptan kolayca ayrilacaktir.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.