KAYISILI KİRAZLI TART
Malzemeler:
Hamuru;
2 Su Bardağı tepeleme Un
125 Gr Margarin
1 Kahve Ficanıpudraşeker
1 Yumurta
1 Çay Kaşığı vanilya- Biraz Limon Kabuğu Rendesi
1 Çay Kaşığı baking Powder
Kreması;
50 Gr Margarin
1 Çay Bardağı tepeleme Pudraşeker
2 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanıbadem
1 Çay Kaşığı baking Powder
1 Yemek Kaşığı tepeleme Un
1 Yemek Kaşığı süt
1 TatlıKaşığı tarçın, Biraz Limon Kabuğu Rendesi
Üstü Için;
16 Adet Taze Veya Kuru Kayısı(akşamdan Suda Bekletilmiş)
1 Bardak Çekirdekleri Çıkartılıp Ikiye Bölünmüşiri Kiraz
2-3 Yemek Kaşığı kayısımarmelatı
Hazirlanişi:
Unun Içinde Yağıbir Bıçakla Kıyarak, Unla Karışmasınısağlayın. Ortasını
Açıp Yumurtayıkırın, Pudraşeker, Vanilya, Limon Kabuğu Katarak Karıştırıp
Ve Hafifçe Yoğurarak Bir Hamur Yapın. Hamuru 30 Dk Dinlendirin.
Bir Kabın Içinde 50 Gr Yağla 1 Çay Bardağı tepeleme Pudraşekerini
Karıştırarak Krema Haline Getirin. Yumurtalarıteker Teker Kırıp Yedirin. 1
Tepeleme Un, 1 Kahve Fincanıbadem Içi, 1 TatlıKaşığı tarçın, Biraz Limon
Kabuğu, 1 Çay Kaşığı baking Powder Ve 1 Yemek Kaşığı süt Koyup
Karıştırın.
16 Adet Taze Veya Akşamdan ıslatılmışkuru Kayısılarıortadan Ikiye Ayırın.
Ortalarına Çekirdekleri Çıkartılarak Ikiye Bölünmüşyarımşar Kiraz
Yerleştirin.
Altlık Hamurunu, Hafif Unlu Yerde, Yarım Parmak Inceliğinde Merdaneyle
Açarak Büyütün. Hafifçe Yağladığınız Bir Tart Kalıbının Içine Yerleştirin.
Bıçak Yardımıyla Hamurun Dibinde Bir Kaç Delik Açın. 200 Derecede ısıtılmış
Bir Fırında 10 Dk Pişirin. Fırndan Çıkarttığınız Tartın Üzerine, Önce 2-3
Yemek Kaşığı marmelat Sürün. Hazırladığınız Kirazlıkayısıları, Kesik Yeri
Alta Çevrilerek Üzerine Sıralayın.
İkinci Maddede Açıkladığımız Kremayıkayısıların Üzerine Yayın. Üstüne De
1 Kahve Fincanıyaprak Badem Serpiştirin. 175 Derece ısıtılmışfırında 30-35 Dk Pişirin.
0 yorum: