KUZU KABURGA DOLMASI


Malzemeler:

2 su bardağı  elma suyunda haslanmisamerikan pirinci
3 kg. kuzu kaburgasi (pirzolasi) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber
Dolma içi:
1 su bardağı  dogranmis kereviz basi
1 çay bardağı  dogranmis sogan
4 yemek kasigi tereyag veya margarin
2 su bardağı  dilimlenniis elma
1 çay bardağı  ceviz
1 çay bardağı  çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi baharat


Hazırlanışı:

Kuzu kaburgasini kemikler yukariya gelecek sekilde dairesel olarak düz bir
Tepsiye yerlestirin. üzerine tuz ve biber serpin. yanmamasi için kemik
Uçlarini folyo ile sarin. su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayin. 200 derece
Firinda 30 dakika süre ile kizartin. diger tarafta genis bir tava içinde
Tereyagini eritin. kereviz ve sogani orta ateste pisirin. ocaktan indirin.
Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın,  kizarmis
Kaburganin içini bu malzeme ile doldurun. üzerini folyo ile kapatin ve 15
Dakika daha pisirin. folyolari çikarin ve sicak olarak servis yapin 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.