KAYISILI KURABİYE



Malzemeler:

1/2 Kg Un
1 Su Bardağı toz Şeker
2 Adet Yumurta
100 Gr. Margarin(oda Sıcaklığında)
1.5 Çay Bardağı kabartma Tozu
1/2 Su Bardağı ceviz

Hazırlanışı:

Unu Genişbir Kaba Eleyin.ortasınıhavuz Gibi Açın.şeker,kabartma
Tozu,margarin Ve Yumurtayıortasına Koyun.yavaşyavaş
Yoğurun.gerekirse Biraz Daha Un Ilave Edin.hamur Elinize Yapışmayacak
Kıvama Gelince, 4 Parçaya Bölün.her Parçayıyuvarlayın.unlanmışdüz Bir
Zemin Üzerinde Merdane Yardımıyla Yarım Santim Kalınlığında Açın.
Ceviz Ve Kayısılarıince Kıyın.hamurun Üzerine Bunlardan Bir Miktar
Serpin.merdaneyi Üzerinde Yuvarlayıp,hamura Yapışmalarını
Sağlayın.büyükçe Ve Yuvarlak Bir Kurabiye Kalıbıyla Veya Bir Bardak
Yardımıyla Yuvarlaklar Kesin.yağlanmışfırın Tepsisine Sıralayın.
Önceden ısıtılmış180 Derecelik Fırında Pembeleşene Dek Pişirin.fırından
Çıkardığınız Kurabiyeleri Hafifçe Oynattıktan Sonra Tepside Soğutup,servis
Yapın. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.