KAZANDİBİ
Malzemeler:
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
Çay kaşının ucuyla tuz
Yarım su bardağı pudra şekeri
Hazirlanişi:
1 su bardağı sütün içine un,nişasta ve pirinç ununu ekleyerek topaklanmaması için iyice karıştırın.kalan sütle beraber toz şekeri ve tuzuda başka bir tencerede orta dereceli ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın.nişastalı karısıma kaynamış sütten bir kepçe koyarak karıştırın ve sütün içine karıştırarak ekleyin.1,2 dakkika kaynayınca altını kapatın.orta büyüklükteki bir tepsinin tabanına pudra şekerini serpin.üzerine hazırlamış olduğunuz muhallebiyi yayın ve tepsiyi ocağa alarak her iki tarafını çevirerek pişirin.Şeker eriyecek ve muhallebi karamelleşecektir.pişen tatlıyı soğuduktan sonra dolapta en az 3 saat bekleterek servis yapabilirsiniz.
0 yorum: