FRANBUAZLI CHEESECAKE


TABAN MALZEMELERİ:

2 paket Eti Burçak
100 gr. Tereyağı

DOLGU MALZEMESİ:

500 gr. Labne
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı sıvı Krema

ÜZERİ İÇİN:

Dondurulmuş franbuaz
Yarım çay bardağı şeker

TABANIN YAPILIŞI :
Bir tencerede tereyağını eritin içine Eti Burçak bisküvileri blendırda çektikten sonra ilave edin ve Kelepçeli Kek kalıbın tabanına serin kaşıkla düzleyerek bastırın her yeri eşit olsun.tabanı buzdolabında en az 3 saat bekletin.
DOLGUNUN YAPIMI:
Toz Şeker, Labne ve unu iyice çırpın. 3 adet yumurtayı teker teker çırparak yedirin. Kremayıda ilave edin biraz çırpın ve hazırladığınız karışımı buzdolabındaki kalıptaki tabanın üzerine dökün.
200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika bekletin daha sonra fırının derecesini 100 dereceye düşürün ve 1 saat daha bekletip fırını kapatın ama asla cheesecake i fırına attıktan sonra kapağını asla açmayın ve fırını kapattıktan sonra fırın ısısının oda sıcaklığına kadr düşmesini bekleyin 1 saat ağır ağır soğuması gerekir.
Dondurulmuş franbuazı bir tavada üzerine yarım çay bardağı şekerle birlikte reçel kıvamına gelene kadar karıştırın ve altını kapatıp sogumaya bırakın.
Cheesecake fırından çıkınca üzerine hazırladığınız franbuaz sosunu dökün. En az 5 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :) :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.