KAZANDİBİ
Malzemeler:
4 Bardak Süt
Pudra Sekeri
250 Gr. Seker
1 Paket Vanilya
Hazirlanişi:
Kaynayan Süte, Sekeri Ve Biraz Suyla Ezilmis Pirinç Ununu Karistirip Katin.
Karistirmaya Devam Ederek 15 Dakika Pisirin. Az Yaglanmis Ve Üzerine
Pudra Sekeri Serpilmis Tepsiye Bosaltin. Altinin Kahverengi Bir Renk Almasi
Için Sadece Alti Yanan Firinda Veya Ocakta Çevirerek Kizartin. Kazandibinin
Tepsiden Kolayca Alinabilmesi Için Tepsiyi Hemen Soguk Suya Tutun. Iki
Dakika Kadar Tuttuktan Sonra Sogumayabirakin. Iyice Sogudugunda Tatliyi
Karelere Bölün. Bir Spatula Vasitasi Ile Kaldirip, Ikiye Katlayin. Yanik Kismi
Üstte Olacak Sekilde Servis Yapin.
0 yorum: