KEMALPAŞA TATLISI



Malzemeler:

2 Su Bardağı Toz Seker
2 Su Bardağı Su
2 Tatli Kaşığı Limon Suyu
Hamur Için:
Yaklasik 2 Su Bardağı Un,
Yarim Tatli Kaşığı Karbonat,
2 Adet Yumurta,
5 Yemek Kaşığı Margarin,

Hazirlanişi:

Sekeri Ve Unu Tencereye Koyarak 2-3 Dakika Kaynatin. Limon Suyunu
Ekleyip 1-2 Tasim Daha Kaynatip Ocagi Kapatin. Unu Genis Bir Tepsiye
Eleyin. 2 Yemek Kaşığı Un Ayirip Kalan Unun Ortasini Açarak Yumurtayi Kirin
Ve Karbonat Ekleyin. Oda Sicakliginda Yumusatilmis 4 Yemek Kaşığı
Margarini Koyarak Peyniri Rendeleyin. 3-4 Dakika Yogurup Yumusak Bir
Hamur Hazirlayin. Firin Tepsisini 1 Yemek Kaşığı Yag Ile Yaglayin. Hamuru
18 Parçaya Bölün. Her Parçayi Ayrilan Undan Kullanarak Elinizde Yuvarlayin
Ve Yaptiginiz Hamur Toplarini Araliklarla Tepsiye Dizin. Önceden Isitilmis
Orta Isili Firinda, Pembelesene Kadar Yaklasik 20 Dakika Pisirin. Firindan
Çikan Hamurlari Ilik Serbete Atip Yumusayincaya Kadar Yaklasik 15 Dakika
Kaynatin. Kevgirle Serbetten Alip Soguyunca Üzerlerini Hindistan Cevizi Ile
Süsleyip Servis Yapin

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.