KEŞKÜL



Malzemeler:

4 Bardak Süt
1 Bardak Seker
1 Çay Bardağı Badem
1 Fincan Pirinç Unu
1 Kasik Nisasta
1 Fiske Tuz

Hazirlanişi:

Bir Kapta Iç Bademler Kaynar Suda Birkaç Dakika Tutulur, Sudan Alinir,
Parmak Uçlariyla Bademler Bastirilarak Kabuklarindan Çikarilir. Bademlerin
Yarisi Alinarak Kaynamakta Olan Dört Bardak Süt Ve Sekere Katilir. Pirinç
Unu, Nisastayi Bir Çay Bardağı Soguk Su Içinde Ezip Süte Macun Gibi
Akitarak Devamli Karistirilir. Bir Fiske Tuz Da Katilir. Bu Karistirma Yirmi
Dakika Kadar Tahta Kasikla Yapilir. Koyulasip, Sakiz Gibi Olunca Kalan
Macun Haline Getirilmis Bademler Ilave Edilir. Bir Iki Dakika Karistirildiktan
Sonra Atesten Indirilir, Tabaklara Alinir. Üzerine Arzuya Göre Hindistan
Cevizi Tozu, Kavrulmus Çam Fistigi Veya Kavrulmus Tuzsuz Antep Fistigi
Serpilir

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.