KEŞKÜL



Malzemeler:

5 Su Bardağı süt
1 Su Bardağı tozşeker
1 Kahve Fincanıtuzsuz Badem
1 Kahve Fincanıpirinç Unu
1 Yemek Kaşığı nişasta
1 Kahve Fincanıhindistancevizi

Hazirlanişi:

Bademleri 2-3 Dk Sıcak Suda Bırakıp Kabuklarınıçıkartın Ve Badem
Makinasından Geçirin. Süte Katıp Bir Iki Dakika Kaynatın. Sonra Bir
Süzgeçten Tahta Kaşıkla Bastırarak Geçirin. Süzgeçte Kalan Bademleri Bir
Tabağa Alın.
Sütün Içine, Yarım Bardak Suyla Ezilmişpirinç Unu Ve Nişastayıkarıştırın.
Tozşeker Ve Hindistancevizini Koyup 15 Dk Pişirin.
Keşkülü Kaselere Boşaltın. Soğuduktan Sonra Üzerini Süzülmüşbadem Ve
Ince Kıyılmışyeşil Fıstıkla Süsley 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.