KESTANE PİLAVLI HİNDİ



Malzemeler:

1 adet hindi
2 kasik tereyag
2 kasik salça
Tuz, karabiber
Pilavi için: 2 bardak pirinç
250 gr. kestane
2 kasik yag
4 bardak su

Hazırlanışı:

Hindi iyice temizlenir. üzerine karabiber, salça ve yag karistirilip iyice
Sürülür. firin tepsisine konularak 6-7 saat kadar hafif isida kizartilir.
Kizaran hindi servis tabagina alinir etrafina pilav konulur pilavin üstüne de
Kestaneler konularak servis yapilir. kestaneli pilavin yapilisi: kestaneler
Dagitilmadan haslanir. kabuklari soyulup ikiye kesilir. 2 bardak pirinç, 4
Bardak su ve iki kasik yag ile pilav hazirlanir. pilav suyunu çekince
Dogranmis kestaneler pilavin üstünedökülerek beraberce demlendirilir.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.