KESTANE PİLAVLI HİNDİ
Malzemeler:
1 adet hindi
2 kasik tereyag
2 kasik salça
Tuz, karabiber
Pilavi için: 2 bardak pirinç
250 gr. kestane
2 kasik yag
4 bardak su
Hazırlanışı:
Hindi iyice temizlenir. üzerine karabiber, salça ve yag karistirilip iyice
Sürülür. firin tepsisine konularak 6-7 saat kadar hafif isida kizartilir.
Kizaran hindi servis tabagina alinir etrafina pilav konulur pilavin üstüne de
Kestaneler konularak servis yapilir. kestaneli pilavin yapilisi: kestaneler
Dagitilmadan haslanir. kabuklari soyulup ikiye kesilir. 2 bardak pirinç, 4
Bardak su ve iki kasik yag ile pilav hazirlanir. pilav suyunu çekince
Dogranmis kestaneler pilavin üstünedökülerek beraberce demlendirilir.
0 yorum: