KESTANELİ HİNDİ DOLMASI



Malzemeler:

4-5 gr.`lik bütün hindi
4 yemek kasigi tereyagi
2 adet kuru soğan
1 kg. kestane
Iç pilav:
500 gr. pirinç
200 gr. tereyagi
Ince dogranmis hindi cigeri
50 gr. antepfistigi
50 gr. kusüzümü
2 adet dogranmis kuru soğan
Tuz, karabiber yenibahar tarçin
1 demet dereotu

Hazırlanışı:

Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda
Hafif kizartin. bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda çevirerek 1,5 saat
Pisirin.
Pirinci islatip, yikayin. suyunu süzün, tereyaginda fistiklari
Pembelesinceye kadar kavurun. sogani ilave edin. sirasiyla hindi cigerini,
Kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. tuz, karabiber,
Baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pisirin. pilavinizi demlemeye
Birakin. ayiklanmis kestaneleri hindinin sosu ile pisirin. hindinizi iç pilav ve
Kestane ile servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.