BROKOLİLİ HİNDİ



Malzemeler:

450 gr. hindi pirzola
450 gr. taze brokoli
1 bardak tavuk suyu
1 yemek kasigi misir nisastasi
3 yemek kasigi sıvı yag
1 yemek kasigi tereyagi
115 gr. dilimlenmis taze mantar
1 orta boy (soyulup halka halka dilimlenmis) kirmizi soğan
1 kutu misir konservesi
1 adet limon
1/2 çay kasigi tuz
1 çay kasigi kuru kekik
1/4 çay kasigi ögütülmüs beyaz biber

Hazırlanışı:

Limon kabuklarini rendeledikten sonra, limonun suyunu sikin. limon
Suyunu, kekigi ve tuzu, limon kabugurendesine ekleyip karıştırın,  hindi
Pirzolalarini dilimler halinde kesin, limon karisimina ekleyip, 30 dk.
Bekleyin. brokoli saplarini kesip atin. çiçeklerinin her birini de küçük
Saplar kalacak sekilde ayirin. kalan brokoli saplarini soyduktan sonra
Çaprazlamasina parçalara ayirin. ve bir kenarda bekletin. brokolinin
Saplarini suya atip 1 dk. pisirin. brokoli çiçeklerini de ekleyip 2 dk. daha
Pisirin. süzgeçten geçirin, soguk suyla çalkalayin. misir nisastasina tavuk
Suyunu ekleyerek nisasta eriyene dek karıştırın,  bir kenarda
Bekletin.tencereyi yüksek ateste isitip 1 yemek kasigi sıvı yag ve pinar
Tereyagi koyup, yagi kizartin. sogani ekleyip kizartin. büyük bir kaba
Çikartin. tencerede bir yemek kasigi sıvı yag kizdirin. hindi dilimlerinin
Yarisini tek kat dizerek esmerlesene dek kizartip, mantarli karisima
Ekleyin. geri kalan 1 kasik sıvı yag ve hindi dilimleriyle ayni islemi
Tekrarlayin. misirlari tercereye koyup isitin. misir nisastali tavuk suyunu
Karistirip tencerede pisirin. hindiyi, brokoliyi ve soganli mantari ekleyin.
Ve pilavin üzerine servis yapın. arzu edilirse limon dilimleriyle süsleyin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.