MANTAR SOSLU HİNDİ
Malzemeler:
4 hindi baget
10-15 mantar
3 sivribiber
4 domates
2 soğan
2 çorba kasigi sıvıyag
Yarim su bardağı su
Tuz, karabiber
Marinat için:
1 çay bardağı zeytinyagi
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi hardal
1 çay kasigi karabiber, pulbiber
4-5 dis sarimsak
Hazırlanışı:
Marinati hazilamak için sarimsaklari soyup ezin. zeytinyagi, sarimsak,
Kekik, hardal, pulbiber, karabiber, ve tuu büyük bir kasede karıştırın, hindi
Butlarini karisimin içine yerlestirip yarim saat marine edin. mantarlari iyice
Yikayip kurulayin ve ince ince dilimleyin. soganlari kiyin, sivribiberleri
Temizleyip dograyin. domatesleri soyup küp küp dogayin. sıvıyagi tavada
Kizdirin. sogani ilave edip sote edin. sivribiber ve domatesi ekleyip
Kavurun. tuz ve karabiber serpin. mantarlari ve suyu ilave edip kapagi
Kapali olarak pisirin. hindi bagetleri marinattan çikarip izgarada iki tarafli
Kizartin. servis tabagina alip mantarli sos esliginde servis yapın.
0 yorum: