KİRAZLI KURABİYE
Malzemeler:
2 Su Bardağı kiraz Şekerlemesi
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı un
250 Gr.margarin
2 Çorba Kaşığı yoğurt
1 Çay Bardağı pudra Şekeri
1 Çorba Kaşığı kabartma Tozu
Hazırlanışı:
1 Saat Önceden Kiraz Şekerlemesinin Üzerine 1 Paket Toz Vanilyayı
Döküp,karıştırın.unu Eleyip Ortasınıhavuz Gibi
Açın.margarini,yoğurdu,pudra Şekerini,vanilyayıve Kabartma Tozunu Unun
Ortasına Koyun Ve Yoğurun.hazırladığınız Hamurun Üzerini Bir Bezle
Örtüp,20 Dk.buzdolabında Bekletin.
Dolaptan Çıkardığınız Hamuru 1-2 Kez Yoğurup,3 Eşit Parçaya Bölün.düz Ve
Kuru Bir Zemini Hafifçe Unlayın.hamurlarımerdane Yardımıyla 2-3 Mm
Kalınlığında Açın.bir Çay Bardağı yardımıyla Hamurdan Yuvarlaklar
Kesin.yuvarlakların Yarısının Üzerine Kiraz Şekerlemelerinden 2 Adet
Koyun.diğer Yuvarlaklarıkirazların Üzerine Kapatın.kenarlarının
Açılmamasıiçin Bastırın.
180 Derecelik Önceden ısıtılmışfırında Üzeri Kızarana Dek Pişirin.fırından
Çıkardığınız Kurabiyeleri Sıcakken Servis Tabağına Alın.üzerine Pudra Şekeri
Eleyip,servis Yapın.
0 yorum: