KOKOŞ



Malzemeler:

2 yumurta
2 yumurta sarisi
150 g margarin
1,5 çay bardağı  toz seker
3 yemek kasigi süt
1/2 çay bardağı  kakao
2 yemek kasigi rom
1 paket vanilya
1,5 su bardağı  un
1 paket kabartma tozu
Hindistancevizli karisim:
2 yumurta aki,
1,5 çay bardağı  pudra sekeri,
3 su bardağı  hindistan cevizi,
2 yemek kasigi malibu
Krema:
2 muz,
1 limonun suyu,
1 paket hazir pasta kremasi,
1,5 su bardağı  soguk süt,
Yarim çay bardağı  hindistancevizi

Hazırlanışı:

2 yumurta, 2 yumurta sarisi, margarin, toz seker, süt, kakao, rom, sekerli
Vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikser ile 2-3 dakika çirpin.
Hindistancevizli karisim: yumurta aklarini kar haline gelinceye kadar
Çirpin. pudra sekerini azar azar ekleyerek çirpmaya devam edin. hindistan
Cevizi ve malibuyu da ekleyip iyice karıştırın, 
Hamurun yarisini 25x12 cm ölçulerindeki yaglanmis baton kek kalibina
Dökün, üzerine hindistancevizli karisimi yayin ve kalan hamuru döküp ve
Önceden isitilmis 160 dereceli firinda 55-65 dakika pisirin.
20`nci dakikada firinin kapagini açip kekin ortasina bir biçak yardimi ile
Uzunlamasina 2 cm derinliginde bir yarik açin. pisirdiginiz keki sogutup
Kaliptan çikartin.
Krema: muzlardan birini küçük parçalara, digerini de dilim dilim dograyin
Ve limon suyuna bulayin. pasta kremasini 1,5 su bardağı  soguk süt ile 2-3
Dakika çirpin. 1/3 ‘ni ayri bir kaba alip küçük parçalara kestiginiz
Muzlari ekleyin ve karıştırın,  keki yatay olarak üçe kesin ve aralara muzlu
Kremayi sürüp tekrar yapistirin. üzerini kalan pasta kremasi ile kaplayin.
Üzerine hindistancevizi serpin ve dilimlenmis muzlari siralayin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.