KITIR KURABİYE
Malzemeler:
100 g margarin
1 yumurta sarisi
1 limon kabugu rendesi
Yarim çay bardağı toz seker
1,5 çay bardağı yulaf ezmesi
2,5-3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yumurta aki
1 çay bardağı yaprak badem
Dolgu: 1 çay bardağı çilek reçeli
Hazırlanışı:
Margarin, yumurta sarisi, limon kabugurendesi, toz seker, yulaf ezmesi,
Un ve hamur kabartma tozu ile yumusak bir hamur hazirlayin. bu hamuru
2-3 mm kalinliginda açip çay bardağı yardimi ile yuvarlaklar kesin. firin
Tepsisine dizip üzerlerine yumurta aki sürün. yaprak bademleri de
Üzerlerine serpin ve önceden isitilmis 170 dereceli firinda 15-25 dakika
Pisirin. firindan çikartip sogutun.
Dolgu: kurabiyelerin düz taraflarina çilek reçeli sürün ve ikiser ikiser
Yapistirin
0 yorum: