KUNTA KİNTE
Malzemeler:
4 Yumurta
1 Su Bardağı süt
2 Su Bardağı tozşeker
2 Su Bardağı un
3 Çorba Kaşığı kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
250 Gr Margarin
Süsleme İçİn
Hindistancevizi Rendesi
Arzunuza Göre
Hazırlanışı:
Fırını200 Dereceye Ayarlayıp Önceden ısıtın. Margarini Küçük Tavaya Alıp
Eritin. Soğumasınıbekleyin.
Bir Kasede Yumurta, Tozşeker, Süt, Kakao Ve Vanilyayıiyice Çırpın. Şeker
Eridikten Sonra Soğumuşolan Margarini Karışıma Ekleyin.
Elde Ettiğiniz Karışımdan Bir Su Bardağı kadarınıkenara Ayırın. Un Ve
Kabartma Tozunu Harmanlayın. Elekten Geçirerek Karışıma Ilave Edin.
Fırına Dayanıklıyuvarlak Bir Kabıyağlayın. Hamuru Içine Boşaltıp Üstünü
Düzeltin.
Kabıfırına Verip 30 Dakika Kadar Pişirin.
Pişirme Süresi Fırının Çeşidine Göre Değişebilir. Bundan Dolayıkeki Sürekli
Kontrol Edin. Kekin Pişip Pişmediğini Anlamak Için Içine Bir Kürdan Batırın.
Kürdan Temizse Kek Pişmişdemektir.
Pişmişolan Keki Fırından Alın Ve Soğumasıiçin Oda Sıcaklığında Bekletin.
Kek ılıkken Kenara Ayırdığınız Kremayıbir Fırça Yardımıyla Üzerine Eşit
Olarak Sürün. Son Olarak Hindistancevizi Rendesini Serpip Soğuk Olarak
Servis Yapın.
0 yorum: