LAZ BÖREĞİ



Malzemeler:

10 Adet Yufka
4 Adet Yumurta
8 Su Bardagi Sut
2 Paket Vanilya
3 Su Bardagi Kiyilmis Findik Içi
5 Su Bardagi Toz Seker
2 Paket Bugday Nisastasi
5 Cay Bardagi Eritilmis Tereyagi
1 Su Bardagi Su
Serbeti:
5 Su Bardagi Su
5 Su Bardagi Toz Seker

Hazırlanışı:

On Hazirlik:serbet Malzemeler:iyle Koyu Olmayan Bir Serbet Elde Edelim Ve
Sogumaya Birakalim.
Sutu Sekeri Bir Tencereye Alip Kaynatalim.ayri Bir Kapta Bugday
Nisastasi,yumurta,vanilya Ve Suyu Karistiralim.bu Karisimi Kaynayan Sute
Yavas Yavas Ve Karistirarak Ilave Edelim.ve Koyu Bir Muhallebi Kivamina
Gelene Kadar Karistirarak Pisirelim.yaglanmis Tepsiye Teker Teker Ustu
Yaglanmis 5 Yufkayi Dizelim(ustuste)hazirladigimiz Muhallebiyi
Soguduktan Sonra Yufkalarin Uzerine Boca Edelim.kiyilmis Findigi
Serpistirelim.kalan 5 Yufkayida Digerleri Gibi Tek Tek Yaglayarak
Muhallebinin Uzerine Dizelim.istege Bagli Sekilde Keserek 180 De Uzeri
Kizarincaya Kadar Pisirelim.firindan Aldigimiz BÖREĞİ Sogumaya
Birakalim.soguduktan Sonra Soguk Serbeti Uzerine Gezdirelim.serbetini
Cektigi Zamanda Servise Sunalim.Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.