SULTAN AZİZ BÖREĞİ



Malzemeler:

300 Gr Lor Peyniri
3 Çorba Kaşığı tereyağı
100 Gr Kaşar Peyniri
1 Kg ıspanak
1 Demet Maydanoz
1 Dişsarımsak
1 Tutam Mercanköşk
7 Adet Yumurta
8 Çorba Kaşığı zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı krema
3,5 Su Bardağı un

Hazırlanışı:

Elenmişunun Ortasınıhavuz Gibi Açıp Tuz Ve 3 Çorba Kaşığı zeytinyağını
Ilave Edin. Hamuru Yoğurup Biri Daha Büyük 20 Eşit Parçaya Bölün.
Hepsini Tek Tek Yuvarlayıp Bir Tabağa Dizin Ve Üzerini Nemli Bezle Örtün.
Ispanaklarıtemizleyip Tuzlu Suda Haşlayın. Suyunu Süzüp Ince Ince
Doğrayın. Bir Tavaya 2 Çorba Kaşığı tereyağıve 2 Çorba Kaşığı zeytinyağı
Koyup ıspanak, Doğranmışmaydanoz Ve Sarımsağıilave Edin. Hızlıateşte
5 Dakika Kavurun. Ateşten Alıp Üzerine Kaşar Rendesi, Mercanköşk, Tuz Ve
Karabiber Serpiştirip Karıştırın.lor Peynirini Ezip Tel Süzgeçten Geçirin. Bir
Tutam Tuz Ve 2 Çorba Kaşığı krema Ilave Ederek Karıştırın.
Bezelerden Birini Ince Bir Yufka Halinde Açıp Yağlanmışfırın Tepsisisine
Serin. Üzerine Fırçayla Zeytinyağısürün. 9 Adet Yufkayıaynıişlemi
Tekrarlayarak Kat Kat Döşeyin. Son Katın Üzerine ıspanaklıkarışımıdökerek
Spatula Ile Yayın. Üzerini Bir Yufka Ile Örtüp Yağsürün Ve Lor Peynirli
Karışımıspatula Ile Yayarak Döşeyin.
İyice Yıkanıp Kurulanmışbir Yumurtanın Sivri Uçunu Batırarak Lor Peynirli
Karışımın Üzerine Birisi Ortada Diğerleri Çevresinde Olmak Üzere 7 Tane
Çukur Açın. Üzerine Bir Yufka Serip Yağsürün. Aynıyumurtayıkullanarak
Bu Kez Yufkanın Üzerinden Bastırarak Çukurlarıbelirginleştirin. Yumurtaları
Tek Tek Bu Çukurlara Kırın. Ancak Her Yumurtanın Kabuğunda Kalan
Beyazınıortadaki Çukura Akıtın. Böylece Yanlardaki Çukurlarda Yumurta
Sarıları, Ortadaki Çukurda Ise Aklarıolacak.
Yumurtaların Üzerine Kalan Erimiştereyağınıgezdirip Yufka Ile Örtün.
Üzerini Yağlayıp Kalan Tüm Hamur Bezelerini Açıp Yufkalarıaynı Şekilde Kat
Kat Döşeyin. Büyük Olan Hamur Bezesini Ise Bırakın. İri Hamur Bezesini
Tepsinin Dışına Taşacak Büyüklükte Açın. Tepsinin Üzerine Kapatıp Dışına
Taşan Fazlalıklarıbıçakla Kesin. Kenarlarınıalta Kıvırın. Üzerine Bıçak Ucu
Ile Dekoratif Desenler Çizip Artan Yufkalarla Saç Örgü Deseni Yaparak
Süsleyin. Çırpılmışyumurta Sarısısürüp Önceden ısıtılmışkızgın Fırına
Verin. 1 Saat Kadar Pişirip Sıcak Olarak Servis Yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.