LİNZER
Malzemeler:
Tart hamuru için;
350 gr. un
250 gr. margarin
6 adet yumurta sarisi
50 gr. pudra sekeri
50 gr. toz badem
1/2 çay kasigi tarçin
1/4 paket vanilya
Marmelat için;
250 gr. küp seklinde dogranmis elma
250 gr. çilek veya frambuaz püresi
50 gr. su
Hazırlanışı:
Tart hamuni için tüm Malzemeler:kanstinlarak elde yogrulur. 30 dakika
Kadar buzdolabinda bekletilir. dinlendirilen hamur merdane ile 1/2 cm
Kalinliginda açilip tart kalibina yerlestirilir. kenarlanndaki fazlaliklar biçak
Ile kesilerek üst dekor için ayrilir. artan tart hamuru ile ince uzun fitil
Seklinde parçalar yapilir. bu parçalar ile tartin üzerine dekor yapilir.
Yumurta sansi sürülerek 180 °c`de yaklasik 35-40 dakika pisirilir.
Marmelat için küp seklinde kesilmis elmalar, toz seker, limon suyu, çilek
Veya frambuaz püresi kaynatilarak marmelat kivamina getirilir.
Sogutulduktan sonra tart hamuru yerlestii-ilimis kaliba bosaltilir
0 yorum: