LORLU LOKMA
Malzemeler:
Hamur:
125 G Tatli Lor,
125 G Margarin,
Yarim Çay Kasigi Tuz, 1
5-2 Su Bardagi Un,
1 Paket Kabartma Tozu
Üzeri Için:
1 Yumurta,
1 Tatli Kasigi Hashas,
1 Tatli Kasigi Susam,
1 Tatli Kasigi Çörek Otu,
1 Tatli Kasigi Anason
Yogurtlu Sos:
350 G (1,5 Su Bardagi) Süzme Yogurt,
2 Yemek Kasigi Mayonez,
1 Tatli Kasigi Tuz,
1 Adet Küçük Boy Kereviz,
1 Havuç,
2 Yemek Kasigi Limon Suyu,
2 Adet Kirmizi Biber
Hazırlanışı:
Loru Çatal Yardimi Ile Iyice Ezin. Üzerine Margarin, Tuz, Un Ve Hamur
Kabartma Tozu Ilave Edip Yumusak Bir Hamur Hazirlayin. 0,5 Cm
Kalinliginda Açip Degisik Sekillerdeki Kaliplarla Kesin. Yumurtayi Çirpin Ve
Üzerlerine Sürün. Üzerlerine Hashas, Susam, Çörekotu Ve Anasonu Her
Kurabiyenin Üzerine Tek Çesit Malzeme Gelecek Sekilde Serpin. Yaglanmis
Firin Tepsisine Dizin Ve Önceden Isitilmis 175 Dereceli Firinda 15-20 Dakika
Pisirin. Sogutup Üzerlerine Birer Kürdan Batirin.
Yogurtlu Sos: Süzme Yogurt, Mayonez Ve Tuzu Derin Bir Kaba Alip
Karistirin. Kullandiginiz Süzme Yogurt Çok Kati Ise Biraz Sulandirabilirsiniz.
Havuç Ve Kerevizi Rendenin Ince Tarafinda Rendeleyin Ve Limonlu Suda 10
Dakika Bekletip Süzün. Biberleri Küp Küp Dograyin. Hepsini Yogurdun
Üzerine Ekleyip Karistirin. Lorlu Lokmalari Yogurtlu Sosa Batirarak Servis
Yapin.
0 yorum: