MAHLEPLİ KEK
MAHLEPLI KEK
Malzemeler:
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı yoğurt
2.5 Su Bardağı un
1 Kahve Fincanıkuru Üzüm
125 Gr. Margarin
2 Yemek Kaşığı mahlep
2 Su Bardağı toz Şeker
1 Paket Kabartma Tozu
1/2 Limon Suyu
Hazırlanışı:
Yumurtaları Şekerle Çırpın. Yağıeritip Soğutun. Üzümleri Unlayın. Soğumuş
Yağı, Yoğurdu, Mahlebi Katın. Unu, Kabartma Tozunu, Üzümleri Ve Limon
Suyunu Ekleyip Karıştırın. Yağlanmışkek Kalıbına Dökün. 180°c ısıtılmış
Fırında 30 Dakika Pişirin. Çıkınca Üzerine Pudra Şekeri Eleyin.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: