MANTARLI TEPSİ BÖREĞİ



Malzemeler:

5 Adet Yufka,
750 Gr Mantar,
4 Adet Kuru Soğan,
½ Su Bardağı sıvıyağ,
1 Su Bardağı süt,
2 Yemek Kaşığı yoğurt,
3 Adet Yumurta,
1 Yemek Kaşığı tuzot,
2 Yemek Kaşığı çörek Otu.

Hazırlanışı:

Soğanıyemeklik Doğrayın. 3 Yemek Kaşığı sıvıyağda Pembeleşinceye
Kadar Kavurun. Mantarlarıince Kıyıp Soğana Ilave Edin. Mantarlar Suyunu
Salıp Çekinceye Kadar Kavurun. Yumurta Sarısının Birini Üzerine Sürmek Için
Ayırın. Süt, Kalan Sıvıyağ, Yumurtalar Ve Yoğurdu Iyice Çırpın. Yağlanmış
Fırın Tepsisini Yufkayıbir Kat Serin. Karışımdan Fırçayla Sürün. 3 Yufkayı
Tekrarlayın. Üzerine Mantarlarıyayın. Kalan Yufkalarıkarışımısürerek
Bitirin. Üzerine Yumurta Sarısısürüp Çörek Otu Ekin. Önceden ısıtılmış200
Derece Fırında Kızarıncaya Kadar Pişirin

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.