MATLUBE
Malzemeler:
400 gr. kusbasi koyun eti,
4 adet patlican,
2 adet domates,
2 adet soğan,
5-6 dis sarmisak,
3 adet sivribiber,
2 su bardağı pirinç,
1/2 su bardağı zeytinyagi,
1 tatli kasigi tuz,
1 tatli kasigi toz seker,
Hazırlanışı:
Yagi tencerede kizdirin. etleri ilaveedin. 3-4 dakika çevirin. ince
Dogranmis sogani, sarmisaklari, biberleri, domatesleri ilave edip 7-8
Dakika pisirin. alaca soydugunuz patlicanlari boyuna dörde bölün. ortadan
Üçe kesin. etlerin üzerine dizin. yarim bardak sicak su ilave edip 15 dakika
Pisirin. pirinci ayiklayip üzerine tuz atip sicak suda 15 dakika bekletip
Yikayin. patlicanlarin üzerine pirinçleri yayin. tuz ve sekeri ekleyin. 2
Bardak sicak su koyup göz göz oluncaya kadar pisirin. 15 dakika
Demlendirip genis bir tabaga ters çevirip servis yapın.
0 yorum: