LEZZET ÜÇGENİ



Malzemeler:

5 kasik margarin
1 orta boy soğan
700 gr koyun kiyma
4/5 su bardağı  et suyu
3 adet yumurta sarisi
700 gr civarinda patates püresi

Hazırlanışı:

Soganlari ince sekilde kiyin. bir yanda da etsuyunu bir tasim kaynatin.
Baska bir tencerenin içine 3 kasik margarini eritin yag kizinca soganlari
Ilave edip hafif örseleyin sonra kiymayi da katip sik sik karistirarak birkaç
Dakika kavurun. sicak olarak etsuyunu ilave edin. tencerede ki malzemeyi
10 dakika kadar kisik ateste pisirin. sonra derince bir firin kabina
Tenceredeki pismis soganli kiymayi yayin. yumurta sarilarini patates
Püresine katip karıştırın,  bu püreyisikma torbasina doldurup kiymanin
Üzerini tamamen örtecek sekilde sikin. üzerine kalan eritilmis 2 kasik
Margarini sürün. önceden isitilmis 200 derecelik firina sürün. pürenin
Üzeri kizarip yer yer kahverengi lekelere benzemis altin sarisi bir renk
Alincaya kadar pisirin. pistikten sonra üçgen parçalar halinde kesin. sicak
Servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.