ORUK
Malzemeler:
750 gr dana kiyma,
2 su bardağı ince bulgur,
2 adet yumurta,
1 adet kuru soğan,
4-5 dis sarmisak,
4-5 yemek kasigi kuru nane,
1 çay kasigi karabiber,
1 yemek kasigi tuzot,
1 su bardağı sıvı yag,
Garnitür için:
3 adet patates,
2 yemek kasigi zeytinyagi,
1 yemek kasigi tuzot,
1 çay kasigi pul biber,
1 küçük top salata,
Hazırlanışı:
Garnitürün yapilisi:
Patatesleri küp seklinde dograyin. zeytinyagini tavada kizdirin. patatesleri
Ekleyip kizartin. pulbiber ve tuzotu ilave edip karıştırın, top salatayi ve
Biberi ince kiyin. patatesleri harmanlayin. orugun yaninda servis yapın.
Bulguru 1.5 su bardağı kaynar su ile islatin. 20 dakika bekletin. sogani ve
Sarmisagi rendeleyin. bulgurun üzerine yumurtalari kirin. soğan,
Sarmisak, nane, tuzot ve karabiberi ekleyip karıştırın, kiymayi ilave edip
Çok iyi yogurun. uzun köfteler hazirlayin. kizdirilmis sıvıyagda kizartin.
0 yorum: