ORUK



Malzemeler:

750 gr dana kiyma,
2 su bardağı  ince bulgur,
2 adet yumurta,
1 adet kuru soğan,
4-5 dis sarmisak,
4-5 yemek kasigi kuru nane,
1 çay kasigi karabiber,
1 yemek kasigi tuzot,
1 su bardağı  sıvı yag,
Garnitür için:
3 adet patates,
2 yemek kasigi zeytinyagi,
1 yemek kasigi tuzot,
1 çay kasigi pul biber,
1 küçük top salata,

Hazırlanışı:

Garnitürün yapilisi:
Patatesleri küp seklinde dograyin. zeytinyagini tavada kizdirin. patatesleri
Ekleyip kizartin. pulbiber ve tuzotu ilave edip karıştırın,  top salatayi ve
Biberi ince kiyin. patatesleri harmanlayin. orugun yaninda servis yapın.
Bulguru 1.5 su bardağı  kaynar su ile islatin. 20 dakika bekletin. sogani ve
Sarmisagi rendeleyin. bulgurun üzerine yumurtalari kirin. soğan,
Sarmisak, nane, tuzot ve karabiberi ekleyip karıştırın,  kiymayi ilave edip
Çok iyi yogurun. uzun köfteler hazirlayin. kizdirilmis sıvıyagda kizartin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.