MEYVELİ YOĞURT TATLISI
Malzemeler:
1 Su Bardağı Yogurt (250 Gr.)
1 1/2 Su Bardağı Pudra Sekeri (250 Gr.)
2 Su Bardağı Un (300 Gr.)
1 1/2 Çorba Kaşığı Tereyagi (25 Gr.)
3 Yumurta
1 Çay Kaşığı Karbonat
300 Gr. Donmus Visne
Surup Için: 2 Bardak Toz Seker (500 Gr.)
3 1/2 Su Bardağı Su (875 Ml.)
3 Çay Kaşığı Limon Suyu
Hazirlanişi:
Yogurdu Bir Kapta Krema Haline Gelinceye Kadar El Mikseri Ile Çirpin; Pudra
Sekeri, Yumurta, Tereyagi Ve Un Ilave Edip Iyice Karistirin. Karisima
Karbonati Ekleyin Ve Eriyinceye Kadar El Mikseri Ile Karistirin. Visneleri
Döktükten Sonra Karistirmaya Kasikla Devam Edin. Visneli Kek Hamurunu,
Yaglanmis Bir Firin Kabina (kare Veyadikdörtgen) 2 Parmak Kalinliginda
Dökün. Keki 175 °c Isitilmis Firinda,üstü Pembelesinceye Kadar (45-50
Dk.) Pisirin. Kek Hamurunun Firindan Çikmasina Yakin, Bir Tencereye Surup
Malzemelerini Koyup, Sekeri Orta Ateste Eritin. Surubu, 10 Dk. Kadar
Kaynatin Ve Kivaminin Sulu Olmasina Dikkat Edin. Pisen Kek Hamuruna
Kaynar Haldeki Surubu Yavas Yavas Yedirin. Tatlinizi Dört Köse Veya
Baklava Seklinde Dilimleyip Soguk Olarak Servis Yapin.
0 yorum: