MISIRLI BİBER DOLMASI
Malzemeler:
1 su bardağı amerikan pirinci
8 adet büyük boy dolma biber
1-1/4 çay kasigi tuz
1 çay kasigi toz karabiber
400 gr. konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüs)
300 gr. konserve misir (suyu süzülmüs)
1 bas orta boy dogranmis soğan
1 çay bardağı çekilmis ceviz içi
100 gr. dogranmis yesil aci biber
1/2 çay kasigi toz kimyon
50 gr. kasar peyniri (istege bagli)
Hazırlanışı:
Biberlerin saplarini çikarin ve içindeki çekirdeklerini ayiklayip yikayin.
Biberleri bir tencerede kapagi kapali olarak 5 dakika kadar haslayarak
Suyunu süzün. biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda
Bekletin. bir kabin içinde pirinç, fasulye, misir, soğan, ceviz, aci biber,
Kimyon ve 1 çay kasigi tuzu iyice karıştırın, biberlerin içini pirinç karisimi
Ile doldurun. dolmalari firin kabina dizip üzerini folyo kagit ile örtün. 250
Derece firinda yaklasik 20-30 dakika pisirin. tepsinin üzerindeki folyoyu
Çikarip dolmalarin üzerine kasar peyniri serpistirin. peynir eriyene kadar 5
Dakika daha firinlayin. üzerini kirmizi biber ile süsleyerek servis yapın.
0 yorum: