MOZAİK BİSKÜVİ
Malzemeler:
5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
100 gram tereyagi
Kibrit kutusu kadar maya
2 kahve fincanı toz sekeri
1 adet yumurta
1 yumurta sarisi
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 fincan iri dövülmüs findik veya ceviz
1 portakal kabugu rendesi ve reçeli
Hazırlanışı:
1 su bardağı ilik, sekerli suyun içinde mayayi eritin, maya kabarinca unun
Ortasina mayali sıvıyi dökün. sütü, toz sekeri, yumurtayi, eritilmis ve
Sogutulmus tereyagini ilave ederek hamuru yogurun. hamuru ilik bir yerde
Mayalanmasi için bekletin. mayalanan hamurun içine üzümü, cevizi,
Portakal kabugu rendesini ekleyerek,tekrar yogurun. merdane ile yarim
Cm kalinliginda açin ve bisküvi kaliplariyla hamurdan parçalar keserek
Tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarisi sürüp toz seker serpistirin. 200
Dereceli firinda bisküviler pembelesene kadar pisirin.
0 yorum: