MUHALLEBİ
Malzemeler:
5 Bardak Süt
1 Kahve Fincanınişasta
1 Kahve Fincanıpirinç Unu
2 Tepeleme Yemek Kaşığı tozşeker
1 Bardak Su
Bir Fiske Tuz
Üstü Için
1 Kahve Fincanıgülsuyu
Hazirlanişi:
Süt, Şeker Ve Tuzu Ateşte Kaynatın. Nişasta Ve Pirinç Ununu, 1 Bardak
Suyla Ezin Ve Kaynamakta Olan Süte Azar Azar Katıp Karıştırın. 15 Dk Kısık
Ateşte Kaynatarak Pişirin.
Muhallebiyi Dibi Düz Bir Kaba Iki Parmak Yüksekliğinde Boşaltın. İyice
Donduktan Sonra, Dört Köşe Parçalara Bölün. Üzerine Gülsuyu Ve
Pudraşeker Dökerek Servis Yapın.
0 yorum: